Buitenzijde Paviljoen Ring Zuid opgevrolijkt

Buitenzijde Paviljoen Ring Zuid opgevrolijkt

John

Paviljoen Ring Zuid aan de Muntinglaan heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Het donkergroene gebouw is voorzien van vrolijke oranje en lichtgroene lijnen. Naast het paviljoen wordt gewerkt aan de aanleg van een ‘paviljoentuin’.

Het informatiecentrum van Aanpak Ring Zuid is in augustus open gegaan. Al aardig wat belangstellenden hebben er een kijkje genomen. Bezoekers kunnen in het paviljoen informatie krijgen over de plannen en de stand van zaken van de uitvoering. Blikvanger is de grote maquette. Studenten zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Het paviljoen is ook de uitvalsbasis voor excursies en rondleidingen.

Het ontwerp van de nieuwe buitenzijde is gemaakt door studenten van Academie Minerva. De lijnen hebben de kleuren van het logo van Aanpak Ring Zuid. Ze staan symbool voor de verbinding tussen de plannen en de buitenwereld. Binnen in het paviljoen komen de lijnen in het ontwerp terug.

Paviljoentuin
Naast het paviljoen, op een deel van de parkeerplekken, bouwen we aan een paviljoentuin. Hierin gaan we materialen laten zien die worden gebruikt bij de ombouw van de zuidelijke ringweg. Denk hierbij aan lichtmasten, geluidsschermen, bakstenen voor de viaducten, de aankleding van het Zuiderplantsoen en hekwerken. We verwachten dat de paviljoentuin eind dit jaar open gaat.

Openingstijden
Ben je in de buurt van het paviljoen, kom dan eens langs voor een kopje koffie. Het paviljoen is van dinsdag tot en met vrijdag open van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (9)

 1. Stadjer

  13 september 2018, 15:43

  Dus dát is uw nieuws vandaag? Op de dag dat de bouw van de nieuwe Zuidelijke Ringweg in Groningen stilvalt door vertrek van aannemer Herepoort (bron: DvhN) schrijft u over de nieuwe verflaag? Gooi dan dit goedbedoelde ‘informatie’centrum ook maar dicht!
  Verberg de reacties
 2. Bert

  14 september 2018, 12:08

  Wat Stadjer bedoelt denk ik, is dat jullie over van alles 'communiceren', behalve over wat iedereen wil weten, namelijk hoe en wanneer gaat de ombouw van de Zuidelijke Ringweg verder. In het 'recente bericht' wat jij noemt John, staat ook weer precies niks. We gaan verder, maar wanneer en hoe? Planning lijkt me iets dat je vóór een project doet, niet halverwege. Sinds het niet doorgaan van de zomerwerkzaamheden ligt het werk stil en blijven we van relevante informatie verstoken. Wat maakt die planning dan zo moeilijk? Waarom is overal het bouwmaterieel en -personeel weggehaald? Waarom ligt het werk al twee maanden stil? Dat wil iedereen weten. En niet dat er ergens weer een kabel onder een stoep wordt verlegd of dat het 'informatiecentrum' een likje verf krijgt. Dat is 'informatie' als rookgordijn, om te verhullen dat je geen informatie kunt of wilt geven. Doordat de voortgang van het project al twee maanden in mist is gehuld, roept Aanpak Ring Zuid speculaties zoals in het Dagblad over zichzelf af.
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   14 september 2018, 14:48

   Bert, we realiseren ons terdege dat er 'een olifant in de kamer staat'. De vragen die jij stelt, zijn terecht en leven bij veel mensen. Momenteel werkt de aannemer aan een herziene planning. Wij vinden het belangrijk om voldoende zekerheid over de planning te hebben voordat we deze communiceren. We verwachten binnenkort meer informatie over het vervolg te kunnen geven. In afwachting daarvan, gebeurt er nog wel het een en ander. Het is onze taak om daar ook bericht van te doen.
   1. Nico

    14 september 2018, 21:57

    John, de olifant in de kamer wordt vakkundig genegeerd en vermeden. Begrijpelijk vanuit je rol, maar iedereen begrijpt dat bouwlocaties niet zomaar ontruimd worden en zaken half afgemaakt achtergelaten worden. Dat is niet omdat al die mensen opeens nodig zijn voor het maken van die planning.
    Kennelijk is er onenigheid tussen opdrachtgever en uitvoerder. Het zou van respect richting de gemeenschap getuigen als dáárover gecommuniceerd zou worden. Dát is de grote roze olifant die de gemeenschap namelijk ziet staan.
  Verberg de reacties
 3. Als. Ensing

  16 september 2018, 19:33

  Ik zie een afschuwelijke "muur" . De Meeuwerderbaan ziet er niet uit!
  Verberg de reacties
 4. Fardau (Aanpak Ring Zuid)

  17 september 2018, 13:08

  Hallo Als, de ''muur'' is een constructie van de tijdelijke weg waar we binnenkort een doek voor gaan plaatsen. We hopen dat het aanzicht daarmee verbetert.
  Verberg de reacties

Reageren