Bouw informatiecentrum Aanpak Ring Zuid gestart

Bouw informatiecentrum Aanpak Ring Zuid gestart

John

Aan de Muntinglaan, om de hoek bij het Julianaplein, is een begin gemaakt met de bouw van het informatiecentrum van Aanpak Ring Zuid. Het is de planning dat het informatiecentrum in het tweede kwartaal zijn deuren opent.

Tot nu toe is Aanpak Ring Zuid een van de Groninger projecten die deelnemen aan het informatiecentrum Groningen Vernieuwt op de Grote Markt.

In het nieuwe informatiecentrum komt onder andere de ruim vier meter lange maquette van het project te staan. Studenten van Academie Minerva verzorgen de inrichting van het informatiecentrum.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties (2)

 1. Hans

  22 februari 2018, 11:35

  Een tijdelijke keet was geen optie? Er gaat nu een groot informatiecentrum gebouwd worden wat over een aantal jaar weer gesloopt kan worden omdat het geen functie meer heeft of is de kantine van het Noorderpoortcollege al te klein?
  1. John (Webredacteur)

   22 februari 2018, 12:36

   Hans, het informatiecentrum van Aanpak Ring Zuid komt in een tijdelijke, demontabele bouwkeet. De keet is in het verleden in Stadskanaal gebruikt, als noodgebouw van ROC Noorderpoort. Na afronding van de werkzaamheden wordt de keet weer gedemonteerd.
  Verberg de reacties
 2. Hans

  22 februari 2018, 15:57

  John, bedankt voor de reactie. Dat was mij niet bekend, want ik zag dat er een complete fundering werd gemaakt met een behoorlijke lengte doorsnee en het vooralsnog ook aardig ten koste gaat van de toch al beperkte parkeergelegenheid (overigens geen autobezitter).
  1. John (Webredacteur)

   22 februari 2018, 21:31

   Ja, de fundering is inderdaad indrukwekkend. Er gaan circa 15 parkeerplaatsen 'verloren'. Ook wordt een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor bezoekers van het informatiecentrum.
  Verberg de reacties

Reageren