Bouw informatiecentrum Aanpak Ring Zuid gestart

Bouw informatiecentrum Aanpak Ring Zuid gestart

John

Aan de Muntinglaan, om de hoek bij het Julianaplein, is een begin gemaakt met de bouw van het informatiecentrum van Aanpak Ring Zuid. Het is de planning dat het informatiecentrum in het tweede kwartaal zijn deuren opent.

Tot nu toe is Aanpak Ring Zuid een van de Groninger projecten die deelnemen aan het informatiecentrum Groningen Vernieuwt op de Grote Markt.

In het nieuwe informatiecentrum komt onder andere de ruim vier meter lange maquette van het project te staan. Studenten van Academie Minerva verzorgen de inrichting van het informatiecentrum.

8 februari 2018
8 februari 2018

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (6)

 1. Hans

  22 februari 2018, 11:35

  Een tijdelijke keet was geen optie? Er gaat nu een groot informatiecentrum gebouwd worden wat over een aantal jaar weer gesloopt kan worden omdat het geen functie meer heeft of is de kantine van het Noorderpoortcollege al te klein?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   22 februari 2018, 12:36

   Hans, het informatiecentrum van Aanpak Ring Zuid komt in een tijdelijke, demontabele bouwkeet. De keet is in het verleden in Stadskanaal gebruikt, als noodgebouw van ROC Noorderpoort. Na afronding van de werkzaamheden wordt de keet weer gedemonteerd.
  Verberg de reacties
 2. Hans

  22 februari 2018, 15:57

  John, bedankt voor de reactie. Dat was mij niet bekend, want ik zag dat er een complete fundering werd gemaakt met een behoorlijke lengte doorsnee en het vooralsnog ook aardig ten koste gaat van de toch al beperkte parkeergelegenheid (overigens geen autobezitter).
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   22 februari 2018, 21:31

   Ja, de fundering is inderdaad indrukwekkend. Er gaan circa 15 parkeerplaatsen 'verloren'. Ook wordt een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor bezoekers van het informatiecentrum.
   1. Monique de vries

    5 maart 2018, 19:41

    En dit verlies van deze plekken gaat wederom ten koste van de buurtbewoners die een vergunning betalen . De buurt is nu al vol omdat er in diverse straten onderhoud wordt gepleegd aan de riolering en aan de woningen. Er worden nu bonnen uitgeschreven aan buurtbewoners die nergens een auto kwijt kunnen door alle medewerkers van diverse bedrijven Ed. Er wordt hier totaal geen rekening meegehouden en ook worden bewoners niet geïnformeerd en gecompenseerd.
    1. John (Aanpak Ring Zuid)

     6 maart 2018, 16:53

     Het is inderdaad zo dat er door de werkzaamheden voor het informatiecentrum parkeerplekken zijn verdwenen. In principe waren deze plekken van Noorderpoort, maar de school moest deze parkeerplekken ook beschikbaar stellen aan omwonenden. Ook door de rioleringswerkzaamheden zijn een aantal parkeerplekken niet meer beschikbaar. Het is de bedoeling dat er evenveel tijdelijke parkeerplekken voor terug komen. Dit duurt langer dan gedacht, omdat we moeten wachten tot de vorst uit de grond is. Tijdelijk zijn er daarom inderdaad minder parkeerplekken beschikbaar. We vinden dit voor de omwonenden erg vervelend. We hopen de tijdelijke plekken nu snel te kunnen aanleggen.
  Verberg de reacties

Reageren