Afsluiting noordelijke rijbaan van zuidelijke ringweg tijdens Hemelvaartweekend. Treinverkeer ook gestremd.

Afsluiting noordelijke rijbaan van zuidelijke ringweg tijdens Hemelvaartweekend. Treinverkeer ook gestremd.

Claudia

Vanaf woensdagavond 9 mei 22.00 uur tot en met maandagochtend 14 mei 6.00 uur 2018 (Hemelvaartweekend) werkt aannemer Combinatie Herepoort op en rond de zuidelijke ringweg (N7) ter hoogte van de kruising met het spoor bij de Esperantostraat. De noordelijke rijbaan is in de richting van Drachten vanaf Euvelgunne tot aan de Hereweg afgesloten voor alle verkeer. De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft open met twee versmalde rijstroken. Daarnaast wordt de nieuwe Helperzoomtunnel op zijn plek geschoven. In deze periode rijden er ook geen treinen tussen Groningen-Hoogeveen, Groningen-Winschoten, Groningen-Veendam en andersom.* We voeren de werkzaamheden aan weg en spoor tegelijkertijd uit om de overlast voor deze specifieke werkzaamheden tot één korte periode te beperken.

Op de noordelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg (N7) gaat Combinatie Herepoort de voegen in het wegdek vervangen. Dit is alleen nodig op de noordelijke rijbaan, omdat de zuidelijke rijbaan wordt afgebroken om de bouw van de verdiepte ligging mogelijk te maken. De noordelijke rijbaan doet nog een aantal jaren dienst als tijdelijke weg. De noordelijke rijbaan wordt uitgebreid op het talud (de schuine helling), zodat er ruimte is voor vier versmalde rijstroken. Daarnaast gaat Combinatie Herepoort in deze periode damwanden plaatsen onder het spoor. Dat is nodig voor de bouw van de verdiepte ligging. Verder onderzoekt de aannemer of zij in deze periode nog andere werkzaamheden kan uitvoeren.

Dag en nacht werkzaamheden
Tijdens het Hemelvaartweekend gaan de werkzaamheden 24 uur per dag door. Voorafgaand aan dit weekend zijn er ook in de nacht voorbereidende werkzaamheden. Direct aanwonenden krijgen hierover vooraf informatie.

Hinder op weg en spoor
Reizigers van en naar Groningen moeten tijdens het Hemelvaartweekend rekening houden met hinder en extra reistijd. Voor de treinreizigers zetten Arriva en NS bussen in als alternatief voor de trein. De omleidingsroute voor het doorgaande verkeer gaat via de ring Groningen. Verkeer dat naar de binnenstad wil, wordt omgeleid via de ring naar de dichtstbijzijnde toegangsweg naar het centrum. Voor de hulpdiensten is het wel mogelijk gebruik te maken van zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg. Groningen Bereikbaar adviseert reizigers op de fiets naar het centrum te gaan of te parkeren op één van de P+R terreinen aan de rand van de stad en verder te reizen met de bus. 

Inschuiven van de Helperzoomtunnel
De bouw van de nieuwe Helperzoomtunnel tussen de Helperzoom en de Duinkerkenstraat is in volle gang. In het Hemelvaartweekend schuift Combinatie Herepoort de 45 meter lange en 7 meter hoge tunnel, die ruim 6 miljoen kilo weegt, op zijn plek onder het spoor.

Werkzaamheden volgen via de webcams
Alle werkzaamheden zijn 24 uur per dag via twee webcams te volgen op op onze website. Voor actuele informatie over de werkzaamheden en planning kan iedereen ook terecht op de website.

Bijeenkomst Groningen Bereikbaar voor bedrijven op 15 maart
Groningen krijgt dit jaar te maken met veel werkzaamheden aan wegen en spoor. Aanpak Ring Zuid gaat in uitvoering en aan diverse andere wegen en sporenprojecten wordt gewerkt. Vanaf Hemelvaart zijn er regelmatig stremmingen op de zuidelijke ringweg en andere wegen in en rond de stad en zijn er vijf periodes waarin een aantal treinen van en naar Groningen niet rijdt. Om het bedrijfsleven te informeren over alle werkzaamheden en de verwachte hinder organiseert Groningen Bereikbaar op donderdag 15 maart een informatiebijeenkomst. De bijeenkomst is in De Oosterpoort van 8.00 uur (inloop 7.45 uur) tot 11.00 uur.

* Op zondag 13 mei rijden er wel treinen op het traject Assen-Hoogeveen.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren