Afsluiting noordelijke rijbaan van zuidelijke ringweg tijdens Hemelvaartweekend. Treinverkeer ook gestremd.

Afsluiting noordelijke rijbaan van zuidelijke ringweg tijdens Hemelvaartweekend. Treinverkeer ook gestremd.

Claudia

Vanaf woensdagavond 9 mei 22.00 uur tot en met maandagochtend 14 mei 6.00 uur 2018 (Hemelvaartweekend) werkt aannemer Combinatie Herepoort op en rond de zuidelijke ringweg (N7) ter hoogte van de kruising met het spoor bij de Esperantostraat. De noordelijke rijbaan is in de richting Drachten vanaf Euvelgunne tot aan de Hereweg afgesloten voor alle verkeer. De zuidelijke rijbaan richting Hoogezand blijft open met twee versmalde rijstroken. In deze periode rijden er ook geen treinen tussen Groningen-Hoogeveen, Groningen-Winschoten, Groningen-Veendam en andersom.* We voeren de werkzaamheden aan weg en spoor tegelijkertijd uit om de overlast voor deze specifieke werkzaamheden tot één korte periode te beperken.

Op de noordelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg (N7) gaat Combinatie Herepoort de voegen in het wegdek vervangen. Dit is alleen nodig op de noordelijke rijbaan, omdat de zuidelijke rijbaan wordt afgebroken om de bouw van de verdiepte ligging mogelijk te maken. De noordelijke rijbaan doet nog een aantal jaren dienst als tijdelijke weg. De noordelijke rijbaan wordt uitgebreid op het talud (de schuine helling), zodat er ruimte is voor vier versmalde rijstroken. Daarnaast gaat Combinatie Herepoort in deze periode damwanden plaatsen onder het spoor. Dat is nodig voor de bouw van de verdiepte ligging. Verder onderzoekt de aannemer of zij in deze periode nog andere werkzaamheden kan uitvoeren.

Dag en nacht werkzaamheden
Tijdens het Hemelvaartweekend gaan de werkzaamheden 24 uur per dag door. Voorafgaand aan dit weekend zijn er ook in de nacht voorbereidende werkzaamheden. Direct aanwonenden krijgen hierover vooraf informatie.

Hinder op weg en spoor
Reizigers van en naar Groningen moeten tijdens het Hemelvaartweekend rekening houden met hinder en extra reistijd. Voor de treinreizigers zetten Arriva en NS bussen in als alternatief voor de trein. De omleidingsroute voor het doorgaande verkeer gaat via de ring Groningen. Verkeer dat naar de binnenstad wil, wordt omgeleid via de ring naar de dichtstbijzijnde toegangsweg naar het centrum. Voor de hulpdiensten is het wel mogelijk gebruik te maken van zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan van de zuidelijke ringweg. Groningen Bereikbaar adviseert reizigers op de fiets naar het centrum te gaan of te parkeren op één van de P+R terreinen aan de rand van de stad en verder te reizen met de bus. 

Werkzaamheden volgen via de webcams
Alle werkzaamheden zijn 24 uur per dag via de webcam te volgen op op onze website. Voor actuele informatie over de werkzaamheden en planning kan iedereen ook terecht op de website.

* Op zondag 13 mei rijden er wel treinen op het traject Assen-Hoogeveen.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (4)

 1. Hans

  9 mei 2018, 23:19

  Hoe kan het nu dat pas een dag van tevoren men er achter komt dat de grond zich anders gedraagt ?
  Zijn er van te voren geen boringen en metingen verricht ?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   10 mei 2018, 13:20

   Hans, van tevoren is uitgebreid en zorgvuldig onderzoek gedaan. Bovendien heeft de aannemer al veel ervaring opgedaan met de bodem ter plekke, want ze zijn daar al een hele tijd aan het werk. Het is niet gebruikelijk om ver van te voren al in de praktijk te testen. Normaliter is het onderzoek voldoende betrouwbaar. Daar komt bij dat het bijna niet mogelijk is om eerder te testen, omdat de apparatuur die voor het inschuiven nodig is, heel specialistisch en beperkt beschikbaar is en uit het buitenland moet worden ingevlogen.
  Verberg de reacties
 2. Meneer abu

  10 mei 2018, 12:44

  Wat wordt er eigenlijk gedaan tijdens het hemelvaartweekend op de zuidelijke ringweg
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   10 mei 2018, 13:24

   Op de zuidelijke ringweg zijn twee werkzaamheden. Op de noordbaan van de weg tussen Euvelgunne en Hereweg zijn onderhoudswerkzaamheden, zoals het vervangen van voegen. Ter hoogte van het spoor worden vanaf de ringweg damwanden ingetrild onder het spoor. Hier lees je er meer over.
  Verberg de reacties

Reageren