Afrit Oosterpoort vanaf 31 juli definitief afgesloten

Afrit Oosterpoort vanaf 31 juli definitief afgesloten

John

Op 31 juli 2017 gaat de afrit van de zuidelijke ringweg bij de Oosterpoort definitief dicht. Vorige maand is al de toerit afgesloten. Het verkeer kan gebruikmaken van de afrit bij de Europaweg.

Het gaat om de afrit Oosterpoort (37a) voor het verkeer vanaf het Julianaplein. Het verkeer dat gebruik maakte van deze afrit kan voortaan het beste doorrijden naar de afrit Europaweg. Via de Europaweg en de Griffeweg zijn de Oosterpoortwijk en Europapark-noord te bereiken. Wie naar woonwijk De Linie gaat of naar de bedrijven op het Europapark, kan via de Europaweg en de Boumaboulevard.

Werkzaamheden
Het afsluiten van de af- en toerit is nodig voor de werkzaamheden die de komende maanden in de omgeving worden uitgevoerd. Van 6 tot 14 augustus wordt gewerkt bij de spoorovergang bij de Esperantostraat. Het treinverkeer tussen Groningen en Assen, Winschoten en Veendam wordt dan stilgelegd. Voor en tijdens de treinvrije periode worden ook werkzaamheden verricht aan de bestaande geluidschermen langs de toe- en afrit. Deze worden voor een deel verwijderd. In het najaar beginnen de voorbereidingen van de aanleg van de tijdelijke weg op de noordbaan van de ringweg.

Eindsituatie
De toe- en afrit bij de Oosterpoortbuurt komen vanwege de verdiepte ligging en het Zuiderplantsoen ook in de eindsituatie niet terug. De Oosterpoortbuurt blijft dan per auto bereikbaar via de Griffeweg aan de noordkant en de Verlengde Lodewijkstraat aan de zuidzijde.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

 1. Maarten

  25 juli 2017, 10:08

  Hallo, kleine suggestie: geen idee of het makkelijk te regelen is, maar het zou mooi zijn als jullie de (al dan niet tijdelijke) wegafsluitingen ook aan Google kunnen doorgeven. Veel mensen gebruiken Google Maps voor navigatie, en recente afsluitingen (oa oprit Oosterpoort richting ring, Kempkensberg, Verlengde Lodewijkstraat) staan niet geregistreerd, en Google stuurt me daar nog vrolijk langs. De afsluiting van de A10 West in Amsterdam staat bijvoorbeeld wel netjes aangegeven, dus het kan wel.
  1. Sanne (Aanpak Ring Zuid)

   25 juli 2017, 14:43

   @Maarten, de wijzigingen zijn doorgegeven aan Google Maps. Het duurt alleen even voordat ze de wijzigingen doorvoeren. Hopelijk pakken ze het snel op.
  Verberg de reacties

Reageren