Actuele stand van zaken plaatsen vleermuisschermen

Actuele stand van zaken plaatsen vleermuisschermen

John

Combinatie Herepoort is druk bezig met het plaatsen van vleermuisschermen op verschillende plekken rond de zuidelijke ringweg. De schermen bestaan meestal uit doeken die zijn bevestigd aan palen. Vleermuizen kunnen deze objecten gebruiken om hun weg te vinden in het gebied. Hieronder een actueel overzicht van de werkzaamheden.

Let op: de data zijn onder voorbehoud en kunnen nog worden aangepast.

Brailleweg
Langs de bouwplaats voor de tijdelijke weg is een scherm op palen geplaatst van in totaal 4,60 meter hoog. De werkzaamheden zijn op 5 maart afgerond.

Paterswoldseweg
Aan de oostkant van de Paterswoldseweg, bij het viaduct, is een scherm op palen neergezet van 4,60 meter hoog. De werkzaamheden zijn op 5 maart afgerond.

Winschoterdiep
Op woensdag 7 maart is een scherm geplaatst, bestaande uit een doek van 2 meter hoog. Het scherm staat ter hoogte van TKP aan beide kanten van de ringweg op het talud.

Helperzoom
In de week van 5 tot 9 maart worden twee vleermuisscherm geplaatst. Een scherm aan palen met een hoogte van 4,60 meter komt ter hoogte van de Helperzoomtunnel. Hier komt ook een scherm van 3m hoog.

Hereweg
Langs de Hereweg, bij de afrit voor het verkeer uit de richting Europaplein, is in de nacht van 25 op 26 februari begonnen met het plaatsen van een scherm op palen met een hoogte van 4,60 meter. Deze werkzaamheden worden afgerond op vrijdag 16 maart.

Sterrebos
Bij het Sterrebos, langs het afgesloten fietspad Kempkensberg, komt een vleermuisscherm, bestaande uit een doek van 5 meter hoog. Het scherm wordt deze en komende week geplaatst. Als voorbereiding hierop wordt deze week asfalt verwijderd. Ook gaan we sleuven graven voor de palen waaraan het doek wordt bevestigd.

Bakens
Bij de Papiermolen en bij de Kempkensberg komen vleermuisbakens langs de weg en in de middenberm. Deze worden eind volgende week geplaatst, op 15 en 16 maart.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren