Aanleg glasvezelkabels voor camerasysteem bij Ring West, Vrijheidsplein en Euvelgunne

John

Op de westelijke ringweg, bij het Vrijheidsplein en bij Euvelgunne worden de komende weken glasvezelkabels gelegd voor een camerasysteem. Dit systeem bevordert de doorstroming en de verkeersveiligheid. Zo is de ringweg beter voorbereid op het extra verkeer dat wordt verwacht tijdens de ombouw van de zuidelijke ringweg. De aanleg van de glasvezelkabels zorgt voor enige overlast voor het verkeer.

De komende zomer worden langs de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg in Groningen zo’n twintig nieuwe camera's geplaatst. De nieuwe camera’s maken deel uit van een systeem waarmee de verkeerscentrale in Wolfheze de voortgang van het verkeer op de ring kan volgen. Als het verkeer langzaam rijdt, kan de verkeerscentrale via de camerabeelden bepalen wat er aan de hand is en eventueel ingrijpen. Op de zuidelijke ringweg is al zo’n camerasysteem al actief. Het systeem wordt nu uitgebreid omdat de rest van de ringweg de belangrijkste omleidingsroute is tijdens de ombouw van de zuidelijke ringweg, vanaf eind 2016/begin 2017.

Westelijke ringweg en Vrijheidsplein
Bij de westelijke ringweg en het Vrijheidsplein worden de glasvezelkabels aangelegd in week 26 (23 t/m 26 juni) en week 29 (13 t/m 17 juli). De werkzaamheden zijn buiten de spitsperiodes en vinden vooral plaats in de berm van de ringweg of op de vluchtstrook. Hierbij worden graafmachines gebruikt. De masten voor de camera’s staan er al. Het autoverkeer ondervindt hiervan naar verwachting weinig hinder.

De westelijke ringweg. Foto: Google Streetview.
De westelijke ringweg. Foto: Google Streetview.

Euvelgunne
Bij knooppunt Euvelgunne vinden de werkzaamheden plaats op de verbindingslus van de oostelijke naar de zuidelijke ringweg. Vanwege de veiligheid moet deze lus tijdens de werkzaamheden worden afgesloten. Daarom worden deze werkzaamheden ’s nachts uitgevoerd. De werkzaamheden zijn op 23, 24 en 25 juni, steeds van 22.00 tot 5.00 uur. Het verkeer vanaf de oostelijke ringweg naar de zuidelijke ringweg wordt omgeleid via knooppunt Westerbroek. Ook de oprit vanuit Driebond richting het zuiden is afgesloten. Dit verkeer wordt omgeleid via de afslag Damsterdiep.

De verbindingslus bij knooppunt Euvelgunne tussen de oostelijke en de zuidelijke ringweg. Deze is gestremd in de nachten van 23, 24 en 25 juni, steeds van 22.00 tot 05.00 uur. Foto: Google Streetview.
De verbindingslus bij knooppunt Euvelgunne tussen de oostelijke en de zuidelijke ringweg. Deze is gestremd in de nachten van 23, 24 en 25 juni, steeds van 22.00 tot 05.00 uur. Foto: Google Streetview.

Meer informatie
De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM Infra Verkeerstechniek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Groningen Bereikbaar, per mail of telefonisch (050) 316 43 70 (tussen 9 en 16 uur).

Bovenste foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat / Tinelou van der Elsken

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (0)

Nog geen reacties

Reageren