Aanbod nulmeting door commerciële bedrijven

Aanbod nulmeting door commerciële bedrijven

Momenteel zijn er enkele commerciële bedrijven die bewoners rond de zuidelijke ringweg een aanbieding doen voor het uitvoeren van een nulmeting. De boodschap is dat particulieren zo tijdig een bewijsrapport hebben, mochten de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg leiden tot schade aan hun woning. Iedereen is natuurlijk vrij om van zo’n aanbod gebruik te maken, maar de kans bestaat dat men dan betaalt voor iets dat Combinatie Herepoort sowieso gaat uitvoeren.

Overal waar mogelijke risico’s zijn op schade aan panden, voert Combinatie Herepoort nulopnames uit. De nulopname bestaat uit een bouwkundige opname en/of een deformatiemeting. De bouwkundige opname beschrijft de huidige bouwkundige staat van het object (bijvoorbeeld bestaande scheuren in de woning). De deformatiemeting bestaat uit het aanbrengen van meetboutjes in de panden en het inmeten van de hoogte ervan. Tijdens de werkzaamheden voeren we herhalingsmetingen uit, om eventuele verzakkingen te kunnen vaststellen.

De bouwkundige rapporten worden digitaal aan de eigenaren van het pand toegestuurd. Een exemplaar wordt bovendien gedeponeerd bij de notaris. Mocht er toch verandering optreden in de staat van uw woning, dan heeft u dus een eigen exemplaar van dit rapport.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties (1)

 1. els van dongen

  13 oktober 2017, 22:42

  is al bekend welke woningen hiervoor in aanmerking komen en zo nee, wanneer wordt dat bekend en zo ja, welke woningen zijn dat?
  hartelijk bedankt voor uw antwoord.
  1. Sanne (Webredacteur)

   16 oktober 2017, 10:45

   @Els, Combinatie Herepoort voert kort voor de aanvang van werkzaamheden nulmetingen uit. De contourlijn (het gebied waarbinnen deze metingen zullen plaatsvinden) bepalen ze dan ook per keer. Afgelopen zomer zijn dergelijke metingen bijvoorbeeld uitgevoerd in de buurt van de Esperantokruising omdat daar toen werkzaamheden waren. De bewoners/eigenaren van de woningen waar de nulmetingen plaatsvinden worden vooraf schriftelijk geïnformeerd.
  Verberg de reacties

Reageren