Omwonende Johan Lonnee: “Het werk maakt minder lawaai dan het verkeer op de ringweg”

Omwonende Johan Lonnee: “Het werk maakt minder lawaai dan het verkeer op de ringweg”

GH+O Communicatie

Vanaf zijn balkon had Johan Lonnee (65) uitstekend zicht op de sloopwerkzaamheden van het viaduct bij de Esperantokruising. "Ik zit eersterangs", lacht hij. Met z'n fototoestel legt Johan al sinds de eerste voorbereidingswerkzaamheden twee jaar geleden minutieus vast wat er dagelijks op steenworpafstand van zijn voordeur gebeurt. "Het is prachtig om dit van zo dichtbij mee te maken."

Twee weken lang lawaai en trillingen om je heen: veel mensen moeten er niet aan denken. Maar Johan Lonnee maakt zich niet druk om de sloopwerkzaamheden van het Esperantoviaduct. "Ik heb eigenlijk nergens last van gehad. Doordat we overal dubbelglas hebben, kregen we weinig mee van de werkzaamheden. Het enige wat we soms voelden, waren de vibraties in het gebouw. Verder helemaal niets."

Stof
Toch diende Johan een klacht in bij steward Cees Heuvingh van Combinatie Herepoort. “Door de sloop kwam veel stof vrij. Die belandde op de ramen van ons huis. Er komt hier twee keer per jaar een glazenwasser om ons gebouw onder handen te nemen, maar door het sloopwerk is dat nu veel te weinig. Dat heb ik gemeld bij Cees en die gaat kijken of ze de ramen tussentijds een keer extra kunnen wassen."

Interessant
Regelmatig loopt Johan het kleine stukje naar de bouwplaats om even bij te kletsen met Cees, de uitvoerder en de werklui. "Ik heb een aantal jaar in de bouw gewerkt, dus ik vind het interessant om te horen en te zien hoe ze zo'n grote klus aanpakken", vertelt hij. "Sterker nog: in de jaren zeventig heb ik nota bene zelf nog meegewerkt aan deze weg, die nu wordt afgebroken.”

"Ik heb meegebouwd aan de weg die nu wordt afgebroken"

Voordeur
Hartzeer heeft Johan daar overigens niet van. "De weg heeft z'n beste tijd gehad, dat is wel duidelijk." Wel is hij benieuwd naar de toekomst en dan vooral hoe het gebied er voor zijn voordeur over een aantal jaar uit zal zien. “Het moet een parkachtige omgeving worden, met volop groen.” Dat er daarvoor nog heel wat werkzaamheden nodig zijn, vindt Johan niet erg. “Het werk maakt minder lawaai dan het verkeer op de ringweg.”

Reacties (2)

    Verberg de reacties
  1. Carlo

    12 maart 2019, 12:20

    Hoi Johan, waar kan Ik de fotos bewonderen? Heb je het toevallig op instagram.

    Groet, Carlo.
    Ut Hoogezand.
    Verberg de reacties

Reageren