Steward Manouche Cruiming: ‘Ik neem elke klacht serieus’

Steward Manouche Cruiming: ‘Ik neem elke klacht serieus’

GH+O Communicatie

Ze fietst van bouwput naar bouwput. Overlegt de ene keer met uitvoerders, de andere keer met omwonenden. Ze geeft informatie, brengt brieven rond, handelt klachten af. Manouche Cruiming is de eerste steward van Aanpak Ring Zuid én een echte duizendpoot.

De schakel tussen uitvoerder en omwonende: dát is een steward. Manouche werkt sinds begin april bij Aanpak Ring Zuid en is de eerste met deze functie. Ze is het aanspreekpunt voor inwoners van Groningen, als het gaat om de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Manouche is daarom regelmatig aanwezig op de verschillende bouwplaatsen, brengt bewonersbrieven rond, beantwoordt vragen en handelt klachten af.

Vast aanspreekpunt
Een mooie uitdaging, vindt ze zelf. “Het is fijn om mensen te helpen, om iets te kunnen doen om het woongenot van omwonenden te verbeteren. Ik merk bovendien dat omwonenden het handig vinden een vast aanspreekpunt te hebben.” Ontvangt Manouche een vraag of klacht, dan bespreekt ze deze met de uitvoerder en haar collega’s van de afdeling communicatie. “We doen er alles aan om overlast te voorkomen, maar soms maakt het werk nu eenmaal lawaai of moet een weg een tijdje dicht. Toch nemen we elke klacht serieus en onderzoeken we of er een mogelijkheid is de overlast nog verder in te perken.”

'Ik merk dat omwonenden het handig vinden een vast aanspreekpunt te hebben'

Wegwijs in wegenbouw
Zodra Manouche over haar nieuwe werk vertelt, begint ze te stralen. “Toen ik de vacature zag, dacht ik: dit ben ik”, glimlacht ze. En dat zonder achtergrond in de wegenbouw: Manouche werkte jarenlang in de beveiliging, maar was niet blij met de nachtelijke werkuren. “De wegenbouw was voor mij een nieuwe wereld. De eerste weken duizelde het me van alle nieuwe informatie. Maar nu word ik al aardig wegwijs.”

Geen dag hetzelfde
Het zal niet lang meer duren voor Manouche er een directe collega bij krijgt: in de zomer zal de tweede steward van Aanpak Ring Zuid beginnen. Uiteindelijk zal een heel team van stewards klaarstaan voor de inwoners van Groningen. Maar tot dat zover is, neemt Manouche alle taken op zich. “Ik zal binnenkort veel aanwezig zijn in het nieuwe infocentrum aan de Muntinglaan en ga rondleidingen geven langs de verschillende bouwplaatsen. Én ik blijf natuurlijk aanspreekpunt voor omwonenden. Je ziet het: in mijn werk is geen dag hetzelfde. Dat maakt het zo leuk!”

Reacties (2)

 1. Petra Koerje

  2 februari 2019, 00:33

  Hallo,
  Het is vast iets te veel gevraagd om het volume van het achteruit rijdend verkeer iets te dempen, tijdens de nachtelijke uren, gedurende het traject. Gevoelsmatig wordt er meer achteruit gereden dan vooruit, en deze actie is ook wel een beetje overdreven. Ben benieuwd naar je reactie.
  1. Nancy (Aanpak Ring Zuid)

   6 februari 2019, 17:49

   Hallo Petra, vervelend dat je last had van het achteruitrijdend verkeer. Tijdens werkzaamheden proberen wij altijd zo min mogelijk achteruit te rijden. Het piepgeluid bij het achteruitrijden kan helaas niet zachter worden afgesteld. Dit in verband met de veiligheid van onze medewerkers op het bouwterrein. Ik heb je melding doorgegeven zodat er wel extra aandacht aan geschonken kan worden.
  Verberg de reacties

Reageren