Bert Mulder (bewoner Rivierenhof): "Ik vind het heel spannend alles te gaan volgen"

Bert Mulder (bewoner Rivierenhof): "Ik vind het heel spannend alles te gaan volgen"

"Het is zeer boeiend, de naderende aanpak van de zuidelijke ringweg. Dát de ringweg moet worden aangepakt, daar heb ik wel vrede mee: wat moet, dat moet, ook al ben ik het niet met alles eens. Maar als buurtbewoner vind ik het heel spannend om alles te gaan volgen!" Dat zegt Bert Mulder (71), al meer dan veertig jaar woonachtig aan de Rivierenhof.

We spreken Bert op een koude middag in december, wanneer er bij De Papiermolen oliebollen worden uitgedeeld. Ze zijn bestemd voor buurtbewoners, als kleine troost voor de overlast die ze de komende jaren gaan krijgen. Bert Mulder is in gezelschap van Grietje Schut - De Groot (70) uit de Amstelstraat. Beiden waarderen ze de geste van de oliebollen. "Maar persoonlijk verwacht ik weinig overlast, hoor. Alleen misschien wat vieze schoenen af en toe", zegt Bert. Ook Grietje verwacht weinig hinder.

Bert vindt het wel jammer dat de fietstunnel verdwijnt, lastig als hij naar de wijk De Wijert moet. "Maar er komt wel groen voor terug, en dat is positief." Er is nog wel een ander punt van zorg. Volgens Bert is er momenteel in de winter meer geluidsoverlast dan 's zomers, omdat de bladeren kennelijk geluid dempen. Grietje daarentegen heeft 's zomers meer last van geluid "want dan staan de ramen open". Ze hopen maar dat de geluidsoverlast straks niet toeneemt.

In elk geval zijn beiden zeer geïnteresseerd in de ontwikkelingen. "Zodra er een brief komt per post of per mail, lees ik het. Ik volg het intensief: ik wil het allemaal weten!", zegt Bert. Daarom gaan ze ook graag naar informatiebijeenkomsten. "Maar dat doe ik ook op doktersadvies... Ik moet nu eenmaal veel bewegen".

(Persbureau Tammeling)

Reacties (3)

 1. Ria ter Veen-Keizer

  16 december 2016, 15:52

  Beste meneer Mulder . "U zegt: "Maar er komt groen voor terug en dat is wel positief." U bent volstrekt niet op de hoogte. In de Rivierenbuurt komt nergens groen terug. Hebt u plannen wel goed gelezen? Alle prachtige bomen , inclusief aan de Maaslaan en langs het fietspad, verdwijnen en er komt alleen maar asfalt . Bij de Rivierenbuurt 13 banen breed ( inclusief stadsweg en op- en afritten). De herplanting geschiedt op kilometers van uw huis richting de Oosterpoort en dan moeten we nog maar afwachten of dit zal groeien op de deksels. U bent weer één van de mensen die zich zand ( + asfalt) in de ogen laat strooien. Kom eens langs in de Lekstraat dan zal ik u vertellen hoe het werkelijk zit, ook met de tunnel.
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   21 december 2016, 14:06

   @Ria: voor de ombouw van de zuidelijke ringweg moeten inderdaad bomen langs de weg verdwijnen. De bomen aan de noordkant van het fietspad bij de Zuiderbegraafplaats blijven staan. De bomen aan de zuidkant van het fietspad moeten inderdaad weg. Voor elke boom die door dit project verdwijnt, komt er een nieuwe terug. Er komen ook bomen terug bij de Rivierenbuurt. Tussen de Maaslaan en de toekomstige verbindingsweg komt een groenstrook waarin bomen worden aangeplant. Deze groenstrook met bomen loopt door tot aan de Rivierenhof, voor het Hoornsediep langs. Tussen de Lekstraat en het Hoornsediep is de groenstrook straks wel smaller dan nu. Op loopafstand van de Rivierenbuurt komt het Zuiderplantsoen, met veel groen en bomen. De constructie van de drie deksels over de ringweg is stevig genoeg voor een grondlaag van omstreeks 1,5 meter. Dat is voldoende om alle soorten bomen tot volle wasdom te laten komen, zoals eiken, beuken en lindes.
  Verberg de reacties
 2. Jaap

  22 december 2016, 22:57

  @John: het zou ook niet best zijn als de bomen aan de noordzijde van het bewuste fietspad zouden verdwijnen. Dit deel van van de omgeving ligt namelijk buiten het Tracégebied! Het lijkt me wel zo netjes als jullie in je communicatie uitsluitend verwijzen naar het Tracégebied en niet naar bestaande situaties die niet meetellen in de "uitruil van groen".

  Wanneer komen jullie gezellig samen met ons het huidige aantal bomen tellen binnen het Tracégebied in de nabijheid van de Rivierenbuurt, versus het schamele aantal sprietjes die over vijf jaar uit de grond steken?
  Verberg de reacties

Reageren